2018. október 28., vasárnap

Kpop Challange pt. 2

Még egy kpop challange :) Az életemről nincs kedvem beszélni, és mivel most megint nagyon szeretem a kpop-ot (habár mikor nem??), egyetem és tanulás helyett, szeretném ezt a kihívást megcsinálni.

Képtalálat a következőre: „kpop challenges”

1. Exo ofc
2. Mamamoo
3. Chen (exo)
4. Youngji (ex-Kara)
5. Jaehyun (NCT), Jackson (Got7) Junjin (Shinhwa) és még sorolhatnám
6. Solar (mamamoo), Jennie (Blackpink) Dahyun(Twice)
7.Exo - monster
8. Mamamoo - You're the best
9. Exo - Promise
10. Crayon pop - Doo Doom Chit, Highlight - Plz don't be sad, T-ara - roly poly
11. Twice - Likey
12. Mamamoo - Starry night (gyönyörű a videóklip)
      Exo - CBX - Hey Mama
13. Sistar - One more day , Big Bang - let"s not fall in love
14. Beast (Highlight) - Bad girl
15. Nincs olyan banda akit utálnék, max. nem hallgatom a zenéjüket, mert nem az én stílusom.
16. Heechul (Super Junior) Totál szétszívatnánk egymást.
17. Sooyoung (SNSD) imádom a stílusát, a személyiségét a humorát, ezért is ő a biasom a SNSD-ből :)
18. Jeongin (Stray kids) - annyira aranyos a fogszabályzójával
19. Yujin (Izone) <3
20. -21. Ezeket kihagynám, nem szeretek képeket betenni, ráadásul keresgélni sincs sok kedvem.
22. Oohyo, Miso, Offonoff
23. NCT Jaehyun -  A whole new world .
24. Ajj ebből nagyon sok van. :D de most leszűkítve egyre, legyen Bts I need you
25. Bigbang - fantastic baby
26.  Itt nem kellett keresgélnem *w*

27. 

28.  Nope, nem igazán van
29. Ailee, Jessie
30. NCT Yuta uwu

2018. január 25., csütörtök

Gólya

A gólyahét majdnem rosszul sikerült. De csak majdnem. Amikor megláttam a szobánkat, majdnem elsírtam magam. Nem erre számítottam. Aztán megláttam egy olyan szobát, ami nem felújított (mert csak a negyedik emeleten vannak a felújított szobák) és máris jobb kedvem lett, azokhoz a szobákhoz képest egy lakosztályban élek. Amúgy megszoktam már, felújított berendezések, még külön hűtőnk is van. Ketten vagyunk egy szobában, direkt így választottam, nem akartam több emberrel együtt lakni. A közös fürdőt még mindig képtelen vagyok megszokni, ráadásul mindenki leszarja, hogy az most férfi vagy női mosdó, abba megy ami közelebb van a szobájához. Velünk szembe pont a férfi mosdó van, és lassan de biztosan próbálunk átszokni ide.
Szóval gólyahét. A szobatársam soproni, így minden nap hazament, nem aludt a koliban. Láttam Facebook-on, hogy este nyolckor btk-s ismerkedős este lesz. Na én a szobámban ülve sírtam, mert egyedül nem mertem elmenni. Aztán hirtelen a semmiből anya felhívott, mintha megérezte volna. Telefonon keresztül kirugdosott a szobából, én meg rohantam, hogy barátokat szerezzek. Szereztem is. (6 hónap elteltével folytatom a bejegyzést, mert egy kedves időszak számomra, szóval amire emlékszem azt megpróbálom leírni.)

Még énse hiszem el milyen bátor voltam. Vagyis ez nekem bátorság volt. Amikor leültünk, és mindenki bemutatkozott még viccelődtem is, hogy Németországban éltem, ezért választottam az anglisztikát. Volt egy játék, hogy aki bemutatkozik neked, az lett a saját neved és azzal kellett bemutatkozni a másiknak. Miután már mindenki ment volna a dolgára, nem tudom milyen felindulásból, de odamentem egy kék hajú lányhoz (lehet azért mert ő volt a legfeltűnőbb), és megkérdeztem, hogy csatlakozhatok-e hozzájuk, meg hogy melyik koliba laknak. Szerencsémre egy koliba lakunk. Na így kezdődött négyünk barátsága. Másnap elmentünk a tóhoz sétálni, aztán este a szobában voltunk és beszélgettünk. Másnap gólya programok voltak, de mi úgy döntöttünk azt kihagyjuk (kicsit bánom, de majd ha jövőre pásztor leszek...), ezért kicsit felfedeztük a várost és elmentünk alkoholt venni. Na az este további része az homályos, így a lányok olyat is meséltek, hogy T. mostani pasiját is lekaptam. Ott ismerkedtem meg G.-vel, aki nagyon magas, tesis, szakállas, nagyon az ideálom. Egy kicsit megijedtem amikor felemelt és beakart vinni a szobájába, de aztán letett. Akkor T.-nél aludtam.  Azóta ha megyek klubba, akkor csak őt nézem, beszéltünk párszor. Múltkor olyan gázul viselkedtem, hogy azóta ha meglátom, inkább elfutok, elfordulok. Jót tett ezaz egy hónap szorgalmi időszak, hogy nem láttam, mert kezd eltűnni ez az érzés amit iránta van (vagy volt). Ja, igen! Azon az estén meg a másik este is átmentünk a másik koliba, szobabuliba. Na azokat az embereket is kerüljük, ha lehet, mert rájöttünk, hogy alkoholista gyökerek. Ez minden amire emlékszem, és megemlíthető.

30 dolog rólam

Már hetek óta gyűjtögetem össze azokat az apró dolgokat magamról, amik fürdés, evés, lefekvés előtt rám tört. Rengeteg ilyen videót láttam a youtube-on, így én is kedvet kaptam hozzá. Ne gondoljatok itt arra, hogy a legmélyebb titkaimat fogom leírni, tényleg csak apróságok. :)

  1. A középső ujjaim tökre görbék...
  2. Szemüveges vagyok, de nem hordom, csak otthon, ha elmegyek akkor kontaklencse.
  3. Van jogsim. (De nem tudom minek)
  4. Van egy cicám, akit imádok. Mindenért odavagyok ami macskás.
  5. Kertes házban élünk. Mivel megtapasztaltam már Németországban, hogy milyen tömb, illetve társasházban lakni, biztos vagyok benne, ha családom lesz csak kertes ház!
  6. Magyarországon Komárom-Esztergom megyében élek, Németországban eddig Baden-Württemberg-ben laktam, Stuttgart-tól nem messze. 
  7. 22 éves leszek Szeptemberben.
  8. Az ELTE-n tanulok anglisztikát. (De minek)
  9. A mai legjobb barátaim azok akikre sose gondoltam volna. B-t és M-t ovis korom óta ismerem. M-el változatos volt a kapcsolatom, összevesztünk, kibékültünk... de valahogy mindig kitartunk egymás mellett. B-vel elkerültük egymást egész általánosban, mindkettőnknek megvolt a "kedves" véleménye a másikról, majd amikor ugyanabba a gimnáziumba jelentkeztünk, kialakult egy felszínes kapcsolat köztünk, amíg meg nem találtuk a saját társaságunkat. Akkor mélyedt el a kapcsolatunk, amikor kiköltöztem Németországba. Sose gondoltam, hogy legjobb barátnők leszünk. Zs-vel első osztály óta legjobb barátnők vagyunk, havonta egyszer beszélünk, de még mindig nagyon boldogok leszünk, ha tudunk egymással találkozni. F pedig 3 éve a barátnőm. Együtt vészeltük át a magányos kezdést Németországban. Hálás vagyok.
  10. Szeretek nőiesen öltözködni, de legszívesebben egész életemben pulcsi+macinaci kombót választanám.
  11. Nincs jobb érzés mint amikor hazajövök és ledobhatom magamról a melltartóm. Szabadság.
  12. Egyáltalán nem hasonlítunk egymásra a testvéreimmel. 
  13. Nem tudok főzni, se sütni.
  14. Kiskoromban hatalmas anime és manga fan voltam. 
  15. Imádok társasjátékozni.
  16. A drámák által megszerettem a k-pop-ot is. Igaz, az elején kellett egy gyomor, hogy befogadjam őket, a videoklippeket folyamat kiröhögtem, de már úgy vagyok vele, hogy "basszus de rohadt jól táncolnak benne".
  17. Stewardess szeretnék lenni vagy Ázsia bármely országában angolt tanítani kicsiknek.
  18. Nagyon lusta vagyok tanulás terén.
  19. Nyelveket viszont szívesen tanulok. Angol, német már elég jól megy, spanyolul kezdtem el tanulni fél évig, de abba kellett hagynom időhiány miatt. Szeretném megtanulni a koreai nyelvet is.
  20. Fázós vagyok.
  21. Imádom a nyarat, a kintit sütögetéseket, a nyári éjszakákat. 
  22. Nagyon rendetlen vagyok és utálok takarítani.
  23. Szeretek olvasni.
  24. Rettegek a pókoktól.
  25. A One Direction miatt kezdtem el blogolni még 13 évesen.
  26. Helytelenül használom a névelőket. Vagyis sokszor elharapom az "az"-t, és azt mondom a ablak.
  27. Szeretnék sokat utazni, nagyon szeretem a természetet.
  28. Hormonproblémás vagyok, és van egy betegségem, ami miatt kicsi az esélye, hogy valaha is lesz gyerekem. Ami elszomorít, mert mindig is nagy családot akartam. 
  29. Szeretnék gazdag lenni. (Jó, ki nem?)
  30. Legfőbb célom 2018-ra, hogy megértsem saját magam, és boldogabb legyek az elmémmel és testemmel egyaránt. 2017 utolsó hónapjaiban kezdtem nagyon elhagyotnak és depressziósnak érezni magam. Sokat sírtam, hogy miért vagyok olyan amilyen, miért nem tudok egy kicsit jobb lenni és tenni is ezért. 2018-ban szeretnék végre tenni valamit.