2015. december 29., kedd

Trónok harca kihívás



Ó, mit találtam! Ezt azonnal le kell írnom :D Spoiler spoiler spoiler spoiler
1. Kedvenc férfi karakter? 
Húha. Eddig az összes kedvenc férfi karakterem meghalt :D Nekem az egyik kedvencem az Davos. A hűség és lojalitás mintaképe, aki ha kell kiáll az igazáért és nem fél kockáztatni az életét. Én imádom a sorozatban és a könyvben a fejezeteit is.
 Tywin Lannistert inkább csodálom mint kedvelem. A háttértörténetét olvasva szerintem lenyűgöző, okos, taktikai ember. A színész pedig remekül alakította Tywin karakterét.
Robb Stark számomra semleges volt a könyvben, jobban kedveltem Catelynt mint őt. A sorozatban viszont belé szerettem :D Nem csak azért mert jól néz ki (de még milyen jól!) hanem mert sokkal több jelenet volt vele, amiről a könyvben csak felszínesen említettek néhány szót. Igaz egy naiv kisgyerek volt, de a lényeg ott van... Gyerek.
Jon Snow. Sokáig semleges volt számomra, egy kis szánalmat éreztem iránta amiért fattyú. Azt hiszem a mai napig nem tudom eldönteni, hogy szeretem vagy sem. Persze a története érdekes, sőt a karaktere is, mégis... Ez a Jon Snow vegyes érzelmeket vált ki belőlem.



2. Kedvenc női karakter? 
Sokan utálják szegényt, mert idegesítő, nem indul el Westeros-ra, hülyeségeket csinál.
Szerintem egy gyönyörűen felépített karaktert látunk, aki rengeteget változott a kezdetek óta. Úgy nevelték gyerekkora óta, hogy egyszer majd királynő lesz, egy olyan országban ahol sohasem volt. Szerintem Dany csak kötelességből menne vissza Westeros-ra, igaz nem gondolom azt, hogy Essos-ban jól érezné magát. Szeretem a bejegyzéseit olvasni, igaz néha vontatottak, de sok olyan információt tudunk meg amin sokáig el lehet rágni, itt gondolok a látomásaira, álmaira. Szerintem Dany meg fog halni a Fal-nál, amit nagyon sajnálnék, viszont azt sem tudnám elképzelni, hogy a Vastrónon ülne.


3. Ha választhatnál hol élnél a Trónok harca világában? 
Égikert vagy a Nyár szigeteken :D Nem szeretem a hideget, inkább az egzotikus helyekért vagyok oda.

4. Kedvenc nemesi ház? 
Mióta elolvastam a Tűz és Jég világa c. könyvet azóta a kedvenceim. Egyszerűen beléjük szerettem. A történetük izgalmas, szerintem nekik vannak a legszebb neveik és persze ők is a legszebbek.


5. Kedvenc jelenet a könyvekből? 
Cersei szégyen sétája. A sorozatban ugyan nem, de a könyvben konkrétan könnybe lábadt a szemem, olyan jól leírta az író... Itt egy kicsit megérthetjük, hogy tényleg mindent a gyerekei miatt tesz. Bár ebbe gondolom benne van a jóslat is amit kapott és amitől retteg.

6. Melyik karakter halálát kívánod a legjobban? 
Igazából Ramsay halála tetszene. A könyvben felejthető karakter szerintem, de a sorozatban imádom gyűlölni, igaz nem sírnék ha meghalna (na jó a színész miatt talán). Amikor az esküvő zajlott és elmosolyodott (lsd: gif) annyira kirázott a hideg, hogy így úú basszus :D

7. Kinek szurkolsz, hogy végül a Vastrónusra ülhessen? Nem tudom, ki érdemelné meg igazán, hogy egyáltalán ki tudná megtartani a trónt. A Starkok Északra valóak, a Baratheonok kihaltak (mármint a három testvér, a többi nem lényeg), Lannisterek becsvágyóak, Martellek forrófejűek, Greyjoy-ok egyszerűen KIZÁRT...talán a Tyrellek, de azok mindig szolgálók voltak :D  Jelenleg nem szurkolok senkinek, csendben meglapulok és figyelek :D


8. Kedvenc várkastély? Királyvár. Olyan mint egy labirintus, imádom.

9. Melyik volt az a jelenet, ahol nagyon kiborultál az íróra? 
Amikor lezajlott a Red Wedding.... A sorozatban előbb láttam mint a könyvben. Nem gyanakodtam semmire, még akkor sem amikor Cat felpattant és Robb-nak kiáltott. Utána már csak tátott szájjal néztem végig az egészet. Kb. 10 percig csak ültem és néztem mi történt. Aztán meg kellett néznem még egyszer, akkor már végigbőgtem az egészet, a szemeimet szárazra sírtam. Grey Wind és Arya összenézése konkrétan kicsapta nálam a biztosítékot. Amikor a könyvben olvastam még jobban sírtam. Mai napig amikor megnézek egy fanok által készített videót, vagy a jelenetet, nem bírom ki könnyek nélkül.



10. Melyik szereplő bőrébe bújnál szívesen?
 
Nehéz, mert senki sincs jelenleg abba a szituációba, amelyikbe szívesen lennék.  De szívesen lennék Dany.

11. Sárkány vagy rémfarkas? Sárkány. Nehezebb őket megölni.


12. Melyik két karaktert látnád szívesen harcolni? 
Ramsay és Jon. Valószínűleg ez be is fog következni a hatodik évadban. The Mountain and the Hound.


13. Ha egyetlen embert feltámaszthatnál a halott szereplők közül, ki lenne az? Senkit, aki halott az maradjon is halott. De azért vittem nekik egy szál virágot :) http://www.slate.com/articles/arts/television/2014/04/game_of_thrones_deaths_mourn_dead_characters_at_their_virtual_graveyard.html

14. Kedvenc idézet?
 

Az elmének (...) könyvekre van szüksége, ahogyan a kardnak fenőkőre, ha meg akarja őrizni élességét.

Soha ne feledd el, ki is vagy, mert a világ biztosan nem fogja! Tedd ezt az erősségeddé, s akkor sohasem lehet a gyengeséged. Viseld páncélként, és sohasem használják majd arra, hogy ártsanak vele!

Egy olvasó ezernyi életet megél, mielőtt meghal. Az az ember, aki nem olvas, csak egyet.

15. Legidegesítőbb karakter? 
Pycelle mester,  utáltam mint a szart :D  Hál Istennek, hogy meghalt.


16. Kedvenc nemesi címer? 
Megmondom őszintén, nagyon sok címer tetszik. Többek között:
 Targaryen


 Lannister

 Piper

Connington


 Dondarrion


 Swann


 Dayne


 Vaith




17. Kedvenc pár? (Lehetnek olyanok is akik a könyvben akár még nem is találkoztak)Daenerys+Jon/Aegon,


Sansa+Sandor/Aegon,



, Arya+Aegon

amúgy mindenkit shippelek mindenkivel :D




18. Ki a kedvenc a Starkok közül? Bran. Szerintem vele kezdődött minden, vele is fog befejeződni ez az egész :)


19. Melyik házhoz tartoznál a legszívesebben?
Tyrell . Nagyon cseles kis népség, mindig tudják melyik oldalra álljanak, amiből ők jól jönnek ki.



20. Ki a kedvenc a Lannisterek közül? Tyrion. Csak annyira szereti a bort mint én :D Egyébként a könyvben egyik Lannistert sem szeretem igazán. Jamie aki igaz hatalmas karakterfejlődésen esett át, és most próbál vezeklő életet élni, Cersei egy őrűlt nőszemély, aki bármit képes lenne megtenni azért amit el akar érni, és ott van még Tyrion aki egy apagyilkos, iszákos, mogorva ember.




21. Csatlakoznál az Éjjeli Őrséghez?
 
Nem. Hideg van és nem lehetnék együtt Jonnall. Mármint testileg :DDDD



22. Kedvenc szabad város?
 Lys. A legszebb fennmaradt város Valyriából és itt még megvannak a Targaryen vonások néhány embernél.



23. Ha egy szóval kellene jellemezned George R.R. Martint, mi lenne az? Kreatív

24.Mi a véleményed a könyvekből készült sorozatból? 
Nagyon szeretem, bár van pozitív és negatív tulajdonsága is. Pl. az tetszik, hogy néha átírják a történetet, mert kb. az senkit nem érdekelt volna, hogy Sansa és Petyr a völgyi urakat látogatják meg. Sokkal érdekesebb volt odadobni Sansát Ramsay karmai közé. Jamie-vel ugyanaz a helyzet. A látványvilág csodálatos, a zenék csodálatosak, a színészek profik.
Ami nem tetszik az az, hogy olyan szereplőket hagynak ki akiket nagyon látni akartam volna. Néha tök felesleges jeleneteket készítenek. 

25. A tévésorozatban melyik karakter az, akinél szerinted a színészválasztás telitalálat lett? Cersei. Elképesztő az a nő, már csak a szemeivel képes ölni. Remek színésznő.



26. A tévésorozatban melyik karakter az, akinél szerinted a színészválasztás pocsék lett? Daario Naharis. 




27. Melyik a kedvenc rémfarkasod?
 Nyár <3 Valamiért mindig is ő volt a kedvencem. Talán azért mert az őt ismerhettük meg jobban Bran által.




28. Kedvenc fanok által készített videó? Húú, nagyon sokat megnéztem már de ez ami 10/végtelen. Imádom. 

29. Kedvenc zenefeldolgozás a könyvekhez? 
the lannisters always pay their debts

30. Legviccesebb jelenet? Amikor Tyriontól kérdezik a vadak, hogy hogy szeretne meghalni. "A saját ágyamban, borral teli hassal, a farkammal egy szűz lány szájában, nyolcvanévesen" :D

Na ennyi volt, de én kis cseles találtam még kérdéseket angolul is! :) haha

31. Favorite Friendship
Rettentő dühös és szomorú lettem amikor a sorozatban megölték Grenn-t és Pyp-t. Grenn volt az egyik kedvenc mellékszereplőm, sokat sírtam amikor meghalt.



32. Favorite moment in the series
Húha. Rengeteg van. Amikor Kisújj és Varys a káoszról beszélnek, Hardhome-i jelenet, amikor Daenerys elrepül Drogon hátán, Tywin azt mondja Joffreynak, hogy akinek azt kell hangoztatnia hogy ő a király az nem igazi király :D Robb összehívja a zászlóhordozóit és mondja, hogy "Call the banners" az király utána a párbeszédük Theonnal:
Theon: you afraid?
Robb: It must be.
Theon: good.
Robb: Why is that good?
Theon: It means you're not stupid.
, vagy a harmadik évad végén, amikor felszabadítja az egyik várost és a tömeg felemeli az is epic volt.



33. If you had a direwolf what would you name it? ehm. Elnevezném a macskám Luca után Lucának :D



34. Three words that describe GoT: lenyűgöző, kiszámíthatatlan, megdöbbentő

35. Gif/Picture that expresses your reaction to GoT

36. What's the most interesting thing about GoT? A sokszínűsége, az, hogy sohasem lehet tudni mi fog történni. Hogy akár jó akár rossz az illető meghal, ha Martin úgy gondolja, nincs happy end senkinek. Teljesen reális, nem sziruppal leöntött csokikehely. A történet több szálon futása. Imádom benne a fantasy elemeket. :)

37. A scene that made you cry
Neeeeee :DDDD A red wedding-en szétbőgtem a fejem, amikor Arya otthagyta "meghalni" a Vérebet De pl. akkor is megkönnyeztem amikor Daenerys felszabadította már nem tudom valamelyik várost, és ott felemelték a tömegben. Vagy amikor megláncolta a sárkányait, azok meg ott sírtak utána :( Amikor Jon Connington elkapja a szürkehámot. Jon halála.




38. What charachter's death would you be ok with?
 
Cersei, Margaery, Daario, Ramsay és Roose Bolton, Theon Greyjoy



39. Give yourself a game of thrones inspired nameLady Lucille Tyrell vaaagy Lady Dalia Stark vagy Alysanne Targaryen (csak mert ő az egyik kedvenc Targaryenem :D)



40. Top 5 favorite charactersTyrion Lannister, Havas Jon, Daenerys Targaryen, Davos Seaworth, Jon Connington

41. Give some advice one of the charactersDaenerys induljon el Westeros-ra leginkább a Fal-ra. Az én véleményem szerint ott fog meghalni. Nem mintha akarnám a halálát mert a kedvencem csak...

42. Lord of the Rings or Game of Thrones?Akármennyire szeretem a Trónok harcát, nekem a Gyűrűk Ura az örök kedvenc lesz :)

43. Favorite episode1x10
2x02
3x10
4x06
5x08
5x09
5x10



2015. december 26., szombat

Ünnep

Hu. Nem is tudom hol kezdjem. Kedd este céges buli volt, egy étterembe mentünk és ott ettünk, ittunk. Nagyon jól éreztem magam. Tök jó, játékokat kitaláltak, az ajándékok átadására, nagyon jópofa volt. Én kaptam egy mécsestartót, ami egy cuki házikó volt, meg pflegeprodukte-ket (nem jut eszembe magyarul), tehát arcpakolást, kézkrém, labello stb.. Utána mikor már mindenki kezdett szedelődzködni,  néhányan még elmentek bulizni egyet. Hívtak engem is, amivel meglett volna az első élményem a német szórakozóhelyekkel, de inkább nemet mondtam, mert reggel 5-kor kelnem kellett és így is hajnal egykor feküdtem le aludni. Szóval azért sajnálom, de majd legközelebb. Kisbusszal mentem haza, ami tele volt, de így is kényelmesen elfértem. Az út hosszú volt, két balesetbe is beleütköztünk és álltunk egy ideig a dugóban. Ráadásul az osztrák határnál olyan köd volt, hogy alig lehetett valamit látni ezért nem igen haladtunk. Furcsa volt, hogy most csak olyan emberek utaztak akik nyugatiak. A csávó engem tett ki utoljára. Elkezdte kérdezgetni hány éves vagyok stb., aztán jött a kérdés van-e pasim. Egyből rávágtam, hogy igen,  mert eléggé flörtölt velem. Aztán nem hagyta abba a kérdezősködést, én meg annyira belekeveredtem már, hogy végül lett egy barátom aki nem a pasim csak barát extrákkal :D Alig vártam már, hogy hazaérjek, elég kínos volt. Ja, és a 12 órás út alatt semmit nem aludtam. Fél nyolcra értem haza, még volt pont annyi időm, hogy gyors elmenjek zuhanyozni, aztán már mentünk is megnézni a Star wars új részét. Nagyon tetszett, bár ennek terveztem egy külön bejegyzést, szóval majd ott beszélek róla, mert tudnék :D Jó volt végre találkozni a többiekkel, 13-an voltunk, de hál Istennek néhány eber nem jött akit ki nem állhattam. Pl. Barbi :D Utálom a csajt és nem csak azért mert a barátja az a csávó aki nekem is tetszik. Hah, mivel nem jött így mozinál én ültem Dávid mellé. Haha. Csütörtökön nagy rohanás volt. Igaz, azt mondják Karácsonykor nem szabad rohanni, de én nem tudtam és nem is akartam otthon ülni. Reggel elmentünk nagynénémékhez, segítettünk neki főzni, majd kimentünk mamámhoz és ott ebédeltünk. Aztán felmentünk a másik nagynénémékhez ott is enni kellett és! ittam pálinkát! Tavaly nyár óta utálom mint a szart, mert részeg voltam már és valaki a kezembe nyomott egy átlátszó palackot, hogy tessék víz. Én meg jól meghúztam. A pálinka abban a pillanatban jött is ki, úúú nagyon szar volt, azóta a szagától is rosszul vagyok. Vagyis voltam. Szóval megembereltem magam és legyűrtem a barackpálinkát. Utána találkoztam Zsuzsival, beszélgettünk, kivel mi történt, már nagyon hiányzott.:) Később felmentünk hozzánk és feldíszítettük hárman a fát.
Vacsorára megvoltunk hívva a nagynénémékhez. Isteni finom kajákat szokott csinálni meg olyan különlegességeket. Mindig ha hozzájuk megyünk úgy érzem mintha étterembe mennék :D ezer fajta ízletes kaja közül válogathatok. Nem is vettem nagy adagokat, mert mindent meg akartam kóstolni. Este végre együtt aludhattam a cicámmal. Annyira hiányzott. Amúgy egy rohadt kis dög, azaz igazi macska típus, nem az ilyen dörgölőző kis aranyos. De mióta itthon vagyok nagyon aranyosan viselkedik. És akkora bundája lett, istenem úgy imádom belefúrni a fejem :D
Pénteken megint rokonoknál kajáltunk, aztán én este fele átmentem Brigihez. Én megkaptam azt amit kértem tőle, és ő is megkapta az ajándékait. Vettem neki két körömlakkot, egy L'oreál szempillaspirált, rendeltem neki egy Targaryen-es párnahuzatot, és egy képet magamról. Jól sikerült mert nagyon röhögött rajta, aztán le is vitte megmutatni a szüleinek. Az apja odatette ahol a Brigi meg a Szandra képe is van és azt mondta a harmadik lányunk. Igaz a képet a fallal szembe fordította :D Szoktuk egymást így piszkálni :D A szüleinek pedig német sört meg fürdősót, és olajat adtam.
9 fele elindultunk le a kocsmába ahol karácsonyi buli volt. Mire odaértünk már mindenki ott volt. Ennyi embert még kocsmába nem láttam. Az elején kb. semmit nem hallottam mert ment a zene és a hangzavar is nagy volt, így csak a mellettem ülő Brigit hallottam. Aztán olyan éjfél fele fogyatkoztak az emberek. Barbi megint bevetette a "fáj a fejem Dávid, menjünk haza" szöveget. Aztán azt figyeltük, ahogy a Dáviddal beszél, igaz nem hallottuk, majd egy kecsesnek nem mondható középső ujját fellendítve hazament. Erre a Peti felkiált, hogy erre innunk kell, Dávid állja. A társaságból mindenki utálja a csajt, nem is értem miért jön még le egyáltalán. Aztán betalált a már kicsit részeg T. Dávid (nem az aki tetszik, az marad simán Dávid :D), hogy na menjünk oda a Dávidhoz beszélgetni. Ugye mindenki tudja, hogy nekem bejön. Ezt meghallotta a Peti is, és ezzel kezdtek el szórakoztatni, hogy a Dávid dobni fogja a Barbit miattam, Szilveszterkor majd megverem stb. :D Nagyon sokat röhögtem a hülyeségükön. Aztán nővéremék hazamentek, meg még néhányan. Mi olyan háromnegyed háromkor indultunk el haza, de az is egy élmény volt. A tíz perces útból fél órás lett. Szóval egy jó előszilveszteri buli volt :D
Remélem jól telik a szünetetek és kívánok mindenkinek Kellemes Ünnepeket!!