2015. december 13., vasárnap

Kiskoromban igazi könyvmoly voltam, még le se tettem az egyik könyvet már olvastam is a másikat. Sajnos mára már nem olvasok sokat. Egy történetetolvasok blogspoton, azonkívül semmi. Bár mostanában töltögetek le könyveket, hogy vonaton tudjak olvasni valamit.
1. A tűz és jég dala
LeírásA Trónok harca lebilincselő fantasy, amely klasszikus lovagkirályságot tár az olvasó elé: Westeros fölött valaha a sárkánykirályok uralkodtak, ám a Targaryen-dinasztiát 15 évvel ezelőtt elűzték, és most Robert Baratheon uralkodik hű barátai, Jon Arryn, majd Eddard Stark segítségével. A konfliktus középpontjában Deres urai, a Starkok állnak. Olyanok, mint a föld, ahol születtek: makacs, kemény jellemű család. Szemünk előtt hősök, gazemberek és egy gonosz hatalom története elevenedik meg.
Ám hamar rá kell ébrednünk, hogy ebben a világban mégsem egyszerűen jók és gonoszok kerülnek szembe egymással, hanem mesterien ábrázolt jellemek bontakoznak ki előttünk különböző vágyakkal, célokkal, félelmekkel és sebekkel.
Tudom, tudom ott a sorozat akkor minek olvasná el bárki is a könyvet? Azértkell elolvasnod a könyvet ha nézed a sorozatot mert teljesen más a kettő. Sokan mondják, hogy unalmasak, ami azért lehet mert az író mindent nagyon alaposan részletez. A tájat, a ruhákat, az épületeket. De annyira bele lehet élni magad! Ráadásul a sorozat, az 5.évad után teljesen megváltozik. Szereplők maradnak ki, vannak akik nem ott vannak ahol lenniuk kellene, a karaktereket átírták. Ez nagyon nem tetszik. Lehet néha vontatott, de megéri elolvasni, mert rejtett utalások vannak benne! Aki meg még nem hallott róla, az kezdjen hozzá mielőbb! Amikor én elkezdtem nézni unalmasnak tartottam, néha átpörgettem részeket, de aztán rájöttem, hogy hú basszus ez aztán a történet!
2. Battle Royale
LeírásValahol, valamikor egy diktatórikus távol-keleti országban, az állami vezetők kegyetlen kísérletet eszelnek ki: negyvenkét középiskolást egy lakatlan szigeten arra kényszerítenek, hogy életre-halálra megvívjanak egymással. Géppisztolytól kezdve a sarlón át a konyhai étkészletből származó villáig, bármilyen fegyver a rendelkezésükre áll… A Programnak csak egyetlen túlélője lehet: a győztes.
Egyszer már írtam róla egy külön bejegyzést, azt hiszem nem kell részleteznem ha azt mondom, hogy rongyosra olvastam a könyvet. :)
3. Tökéletes kémia
Leírás: Chicagó külvárosában, a Fairfield gimiben mindenki tudja, hogy a kerület északi és déli negyedeiben élők között kibékíthetetlen ellentétek húzódnak. Így amikor a pomponlányok csapatkapitánya, Brittany Ellis mellé Alex Fuentest, egy helyi bűnbanda tagját osztják be tanulópárnak kémiaórán, az eredmény borítékolható: ezek ketten robbanékony egyveleget képeznek. 
A fiatalok egyike sem számol azonban egy meglepő kémiai reakcióval: a szerelemmel. 
Vajon sikerül-e legyőzniük saját előítéleteiket és családjuk, barátaik ellenszenvét a másik iránt? Sikerülhet-e a látszólag lehetetlen?
Egyszerű szerelmi történet, teljesen kiszámítható a vége, én konkrétan meg se lepődtem semmin. De ezenkívül nagyon tetszett. A laza fogalmazása az írónőnek, a spanyol mondatok (amikre tök büszke vagyok, hogy értettem, nem volt felesleges ez a spanyol óra:D) vicces helyzetek. Elszórakoztatott, egy nap alatt ki is olvastam. A három könyv konkrétan ugyanolyan. A főszereplők összejönnek, szakítanak, összejönnek. De érdemes elolvasni mind a három részét, mert nekem az első könyv a kedvencem, de a fiúk közül Carlost, a lányok közül meg Nikkit bírom a legjobban..:)
4. Anita Blake Vámpírvadász
Erről is írtam már részletesen. Rengeteg kötete van eddig, azt hiszem 23-at tervez az írónő. Aki szereti a krimi-természetfeletti lények-durva szex kombót annak ideje nekilátnia! Én nagyon bírom, mindegyik kötet más bűntényt tár fel. Ha elkezded olvasni akkor az első 5 kötetet olvasd el, utána meg már mindegy melyikbe vágsz bele, mert nem nagyon kapcsolódnak egymáshoz, sőt mindig tesznek említést arra, hogy mi történt az előző kötetben.
5.  Szent Johanna Gimi
Szerintem nem kell bemutatnom senkinek. Többször is kiolvastam, főleg a 4. és 5. könyveket. :) Ezek után ami nagyon tetszett az a Bábel volt, a többi könyve sajnos már nem tetszik.
6. Ha eljön a holnap
Leírás: Tracy Whitney gyönyörű fiatal lány; gazdagság, szerelem, boldogság vár rá.Ha eljön a holnap. A holnapot azonban árulás, bűntény, emberi gonoszság napolja el. Tracy a maffiával kerül szembe, s szinte egyik napról a másikra börtönben találja magát, tizenöt évre ítélt bűnözőként. Csak a bosszúvágy tartja benne a lelket, s amikor néhány hónap múlva váratlanul kegyelmet kap, halálos eltökéltséggel, kész tervekkel száll harcba tönkretevői ellen. Rövid úton valamennyi rosszakaróján bosszút áll, sőt... A csinos és agyafúrt lányból hamarosan nemzetközi hírű szélhámosnő lesz. Szenvedélyévé válik a veszélyes élet, amelyben a holnap mindig bizonytalan
úristen imádom ezt a könyvet! A főszereplő csaj elképesztő, hihetetlen csavarokkal , humorral, okos megoldásokkal  keveredő könyv. Tényleg imádom ezt muszáj elolvasnotok! :)
7. Stephen King : Halálsoron
Elképesztő sokat sírtam ezen a könyven. Érdemes elolvasni!!! Ha még sem rajongasz a könyvekért akkor készült belőle film is ;)
8. The walking dead
leírásA zombikór borzalmai figyelmeztetés nélkül sújtanak le Atlanta külterületeire; élők és halottak mészárolják egymást. A tömeges elvándorlás egyik résztvevőjeként Lilly Caul szervezetlen közösségek és sebtében felállított menedékek egész során át küzd az életben maradásért. A kóborlók azonban egyre csak sokasodnak. Vérszomjuk láttán a halálra rémült Lilly irgalmas szamaritánusok oltalmában bízva eljut Georgia állam egykor Woodburyként ismert településének fallal körbevont lakónegyedébe.
Öööö... igen kicsit fan vagyok :D  Nincs mit hozzászólnom, egyszerűen imádom a zombis történeteket. :D
9. Mielőtt elmegyek
Leírás Mi lenne, ha csak egy napod volna hátra? Mit tennél? Kit csókolnál meg? És mire lennél hajlandó azért, hogy megmentsd a saját életedet? Samantha Kingstonnak mindene megvan: övé a világ legjobb pasija, a három legtutibb barátnő, valamint egy igazán kitüntetett helyzet a Thomas Jefferson Gimiben – a menza legjobb asztalától kezdve a legideálisabb parkolóhelyig. Február 12. péntek csak egy újabb napnak ígérkezik irigylésre méltó életében. De végül kiderül, hogy a legutolsó. Aztán kap egy második esélyt. Tulajdonképpen összesen hét esélyt kap. Egy elvarázsolt héten keresztül mindennap újraélheti élete utolsó napját, és kibogozhatja a halála köré fonódott rejtélyeket. Közben arra is rájön, mekkora a valódi értéke mindannak, amit elveszíthet
A tökéletes lány változását olvashatjuk végig, a vége pedig üt! Ez is elég siratós könyv, egy igazi kincs! Musthave kategória!!
10. Gyalázat
Leírás: Grace Adams tizenhét éves kislány, amikor elveszti édesanyját. A temetés estéjén máris szörnyű zaklatásban van része – és nem is először. Grace ezúttal végez támadójával, ám a bíróság bűnösnek találja. Tettéért a hírhedett illinois-i börtönbe kerül. Innen, a mélypontról indul el Grace, hogy ismét felépítse élete kereteit. Múltjának démonai azonban újra és újra elébe toppannak. Grace a szerelmet és a családi béke örömeit Charles Mackenzie, a híres New York-i ügyvéd oldalán ismeri meg. Értelmet ad életének a munka is: bántalmazott, megalázott asszonyok, az övéhez hasonló sorsú lányok lelki felgyógyulásán fáradozik. És amikor azt hinné, hogy végre révbe ért, megint felbukkannak az elfeledettnek hitt tegnapok végtelenül gonosz kísértetei…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése