2015. december 13., vasárnap

"Régen minden jobb volt..."

Mindenki ezzel jön. Régen minden jobb, szebb, másabb volt. "Az embereket gyilkolásszák, meglopják őket, egyik kormány se jó, szegények vagyunk"
Szerintem ez hülyeség.
Igaz, pár éve amikor apa jobb állásajánlatot kapott külföldön egyből el is fogadta. Ki ne fogadná elegy kis több pénzért? Mégis sokan  panaszkodnak, hogy nincs pénzük. Pedig rosszul fogják fel a dolgokat. Van pénzük. Hitelt is azért vesznek fel, mert olyan dolgokat akarnak megvenni amire nem futja. És ezt is csak a társadalom nyomására, mert látja másoknak jobban megy. Szerintem most sokkal könnyebben ki lehet törni a "szegénységből" mint régen. Ha tanulsz akkor jó munkahelyed lesz (talán), de régen a földön dolgozó parasztnak mikor lett volna ideje tanulni? Ha paraszt családban születtél, parasztként is haltál meg. Nem nagyon tudtak változtatni akkor az emberek. Az elképesztő adókról nem is beszélve. De ők elfogadták azt, hogy nem telik luxus cikkekre. Örültek ha hús került az asztalukra. Mai világban ha valaki összekapja magát akkor még lehet belőle valaki. Most Magyarországra gondolok, nem Etiópiára vagy ilyesmi az teljesen más.
Mostanában sok videót láttam amit az ismerőseim megosztottak, hogy felnőtt rugdossa a gyerekét, kínozza az állatokat stb., és oda írja azzal a kommentel, hogy "mi lett az emberiséggel".  Én alapból képtelen vagyok végignézni egy ilyen videót, mert nagyon mérges leszek tőle. De azt hiszi az ilyen, hogy régen nem voltak hasonló esetek? Ezek mindennaposak voltak a világban, csak nem tudtunk róla, addig amíg az internet meg a tv meg nem jelent. Meg, hogy ezek az iszlámisták milyenek, hogy itt ölik az embereket a vallás miatt stb. Ilyen hosszú békeidő még nem volt (bár szerintem is hamarosan kitör a 3.-ik vh.), de akik erre panaszkodnak azok nem tanultak történelmet vagy mi? Mintha ez valami új dolog lenn.
Múltkor pont azon vitáztam, hogy valaki azt mondta "nem normális ami a mai világban folyik, ez a sok gyilkosság". Miért? Régen másabb volt? Ugyanúgy megölték egymást, ugyanúgy loptak, csaltak, verekedtek. Nem csak az ember ilyen, ha kell az állatok is megölik egymást, mondjuk az oroszlán más hímnek a kölykeit.  Ilyen a természet, ilyen az élet. Ezen nem lehet változtatni. Van aki gyilkosként születik, mert valami nem stimmel  az agyában, van aki egy trauma miatt lesz elmebeteg. Ez az élet. Éld túl és élvezd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése